AG Institut

Izgradnja na postojećem kompleksu proizvodnog pogona, skladišta i hladnjača Froneri Adriatic

Vrsta usluge

Nadzor

Mesto

Stara Pazova

Klijent

Foneri Adriatic

Tehnički podaci

Izgradnja na postojećem kompleksu proizvodnog pogona, skladišta i hladnjača Foneri Adriatic

U Staroj Pazovi je u pet faza izgrađeno više objekata, koji čine tehnološku celinu.Svi objekti su prizemni, osim u delovima proizvodnje gde se u okviru istog gabarita nalazi galerija. Skladište je namenjeno za prijem i skladištenje sirovina.

U okviru kompleksa nalazi se nekoliko objekata: Objekat proizvodnje koji je trobroda hala i u njoj je smeštena tehnologija za proizvodnju, kao i  administrativni i sadržaji za zaposlene, zatim hladnjača koja se sastoji od dve komore sa različitim režimima hlađanja i istovarnog prostora, a pored ova dva objekta tu je još i amonijačka stanica koja  je namenjena smeštaju kompresora za instalaciju amonijaka, zatim kotlarnica i kompresor i  portirnica i kontrola ulaza. Na spoju postojećih hladnjača i novih objekata nalaze se spojni tuneli sa industrijskim segmentnim vratima

Forma objekata je standardno industrijska u službi jednostavnosti i funkcije. Fasadni paneli objekta od trapeznog lima su ritmično raspoređeni slažući boje osnovne RAL karte za plastificirani lim.

Konstrukcija objekta je montažno prefabrikovana armirano betonska, krovni pokrivač je krovna membrana, fasadni sistem su plastificirani lim sendvič paneli, bravarija je termoizolovana, a odvodnjavanje vode pluvia sistemom, grejanje i hlađenje objekta je priključeno na kotlarnicu, a objektu je planirana sanitarna i hidrantska mreža.